Webshop gesloten

Vanuit overheidswegen is bepaald dat er dit jaar geen vuurwerk afgestoken mag worden tijdens oud & nieuw om de zorg te ontlasten.
Wij respecteren deze beslissing wel, maar begrijpen het niet.
Ook het lichtere categorie F1 vuurwerk mogen wij niet overhandigen, versturen of bezorgen.
Dat is helaas de situatie nu en dat vinden wij erg vervelend.
Al 36 jaar onbetwist dé vuurwerkspecialist! Korte wachttijden bij ophalen Garantie op vuurwerk

Pyromould® vuurwerk

Pyromould®: Vuurwerk dat op een innovatieve manier gefabriceerd wordt.

Onze leverancier Lesli heeft samen met producent Yihelong een geheel nieuwe manier van vuurwerk fabriceren ontwikkeld dat sterk afwijkt van de klassieke maakwijze die al eeuwenlang weinig innovatie kende en nog steeds heel veel toegepast wordt. Pyromould® vuurwerk wordt overwegend machinaal geproduceerd, dus hier komt veel minder handenarbeid bij kijken. Er is veel meer continuïteit in het gehele productieproces, waardoor de uitwerkingen ook veel constanter zijn. Wij zijn dan ook trots, dat wij deze revolutionaire vernieuwing op vuurwerkgebied in ons assortiment hebben.

Andere maakwijze

De Pyromould® cakes worden gemaakt van oud papier i.c.m. plantaardige vezels, zetmeel en calciumcarbonaat. Deze grondstoffen worden vermengt, in een bakvorm gegoten en in ovens afgebakken. Dit kan het gehele jaar door gedaan worden, ondanks eventuele regenseizoenen. Bij een klassiek geproduceerde vuurwerk-cake is dat heel anders. Deze bestaan grotendeels uit papieren kokers die aan elkaar gebonden worden en met klei verzwaard worden voor voldoende stabiliteit. Dit is een productiemethode die veel arbeidsintensiever is en het klei moet in de zon kunnen drogen. Tijdens regenseizoenen is dit dus niet mogelijk waardoor het ook erg weersafhankelijk wordt.

Veiliger en consequenter

Vanwege het continue productieproces wordt er een constantere kwaliteit bereikt. De cake heeft een veel stabielere vorm waardoor deze minder snel om zal vallen, het materiaal zelf is veel steviger en de vochtabsorptie is gering. De uitwerking is veel consequenter qua schietsnelheid en schiethoogte omdat de kruitlading en effectlading middels een geautomatiseerd proces, en met een afgemeten hoeveelheid, in de tubes wordt gedaan.


Via onderstaand filmpje krijg je een indruk hoe Pyromould® cakes geproduceerd worden.