Duurzaam Vuurwerk

PyroMould: Vuurwerk dat maatschappelijk verantwoord is en tevens als eindproduct is aan te bieden bij het oud papier.
Onze leverancier Lesli is al een paar jaar met deze nieuwe en duurzame manier van fabriceren bezig. Het zorgt voor betere werkomstandigheden in de vuurwerkfabrieken, is goedkoper in productie en tevens als eindproduct 100% recyclebaar. Wij zijn dan ook trots, dat wij deze revolutionaire vernieuwing op vuurwerkgebied verkopen.

 

Oud papier
De PyroMould cakes worden gemaakt van oud papier i.c.m. plantaardige vezels, zetmeel en calciumcarbonaat.
Deze grondstoffen zijn volledig recyclebaar en kunnen dus (nadat de cake geheel leeggeschoten is) als 'oud papier' worden aangeboden samen met de oude kranten.
Tijdens het recycling-proces lost de pyromould-cake net als papier en karton op tot papierpulp, dat weer gebruikt kan worden om een nieuw papier-product van te maken. Dit kan met een klassiek geproduceerde vuurwerk-cake niet. Deze bestaan grotendeels wel uit papier, maar de klei, die als bodem voor stabiliteit zorgt, is een grondstof die niet met papier samen gerecycled kan worden.

Geautomatiseerde productie
Vrijwel het gehele productieproces is volledig geautomatiseerd, wat zorgt voor betere werkomstandigheden voor de productiemedewerkers. Als bijkomend voordeel is het ook nog eens goedkoper is dan de klassieke maakwijze.
Verder is PyroMould vuurwerk veiliger en constanter qua schietsnelheid, kruitlading en kwaliteit.

Via onderstaand filmpje krijg je een indruk hoe PyroMould cakes geproduceerd worden.